Trygghet för dig och ditt fordon. Från 395 kr/år

Börja med att fylla i ditt fordons registreringsnummer nedan.

Jag godkänner att uppgifter kopplade till fordonet hämtas från Transportstyrelsen.

Om försäkringen

Med en vägassistansförsäkring från Falck är du trygg oavsett var, när eller hur det oförutsedda sker. Med ett av Sveriges största nätverk av bärgare får du snabb och professionell väghjälp på plats utan självrisk.

I alla våra vägassistansförsäkringar ingår

 • Service dygnet, runt året om
 • Reparation på plats
 • Hjälp vid ofrivilliga driftstopp
 • Täckning inom Europa*

Varför ska man välja vägassistans från Falck?

Sedan starten 1906 har vi varje år hjälpt våra kunder längs med vägarna året om. Vi har byggt upp stor kompetens och är alltid redo för din skull om något oförutsett skulle ske. 

Falck vägassistans ger dig ett heltäckande skydd så du kan känna full trygghet om du skulle få driftstopp längs vägen. Oavsett om du endast reser inom Sverige eller gör resor inom Norden och Europa* så kan Falck erbjuda dig hjälp där du befinner dig. 

Falcks räddningskår är rikstäckande, så vi allt kan vara redo att rycka ut, dygnet runt - året om för din skull.

Söker du information om våra produkter för husvagn och husbil? Se länkar nedan för produktsidorna för våra husvagns- och husbilsförsäkringar.  

Falck Vägassistansförsäkring för husvagnar

Falck Vägassistansförsäkring för husbil och husbil XL

 

Observera att vårt kundcenter för vägassistans kommer, tillsvidare, ha justerade öppettider. Måndag-torsdag mellan kl. 08.00 till 16.00, fredagar 08.00 till 15.30. Övrig tid hänvisar vi till våra kontaktformulär eller vår Frågor och Svar.

 

Är du i behov av vägassistans så har Falck Räddningscentral precis som vanligt, dygnet runt, varje dag.

*Sverige och EU länderna (undantaget Grönland), samt i Andorra, Gibraltar, Island, Lichtenstein, Monaco, Norge, San Marino, Schweiz och Turkiet.


 

Såhär byter du till sommardäck själv

Att byta däck behöver inte vara en särskilt svårt, men det krävs att man gör rätt för att inte problem ska uppstå. I denna guide finner du tips och råd om hur du bäst går tillväga för att byta till dina sommardäck

Den 30:e april är den sista dagen då du kan köra med dubbdäcken, om det inte råder vinterväglag på vägarna. Vintern har på många platser varit mild, så redan nu går det bra att byta till sommardäcken. 

Detta behöver du när du byter däck:

 • Handskar
 • Oömma kläder
 • Domkraft (Använd gärna en garagedomkraft istället för den som finns i bilen)
 • Fälgnyckel
 • Burk att placera bultarna i
 • Kopparpasta i burk eller på tub
 • Stålborste
 • Rengöringsmedel (till händerna efteråt)
 • Förvaring av hjullåsningshylsan (så att du hittar den enkelt)

Följ guiden steg för steg 

 1. Parkera bilen på en plan yta. Dra åt handbromsen och lägg i en växel. Detta skall göras för att undvika att bilen hamnar i rullning när den hissas upp.
 2. Om du hjulen har navkapslar, ta bort dessa.
 3. Lossa på hjulbultarna cirka ett halvt varv med hjälp av en fälgnyckel eller ett fälgkors. Hjulbultarna ska inte skruvas ur helt, utan dem skall endast lösgöras. Detta ska utföras innan bilen hissas upp.
 4. Hissa upp bilen med hjälp av en domkraft. Domkraften ska vara placerad mot stålbalken som sitter bakom däcken och inte mot plastlisten. På de flesta bilar finns det en markering på vart domkraften ska placeras. Information gällande detta finns även i instruktionsboken. Om domkraften placeras fel finns det risk för att underredet går sönder, var därför noggrann med att placera den på rätt ställe.Hissa upp bilen försiktigt och kontrollera att inget ger vika
 5. Var noga med att varken du eller personer runt omkring dig kryper in under bilen när den är upphissad. Om du känner dig osäker, placera några däck under bilen som kan fungera som en ”säkerhetsspärr” ifall att något skulle inträffa.
 6. Lossa vinterdäcket genom att skruva ur hjulbultarna korsvis och placera dem i en plastburk.
 7. Lyft av vinterdäcken och skriv på fälgarna med en tuschpenna vart dem har suttit. Vid varje däckbyte bör nämligen fram- och bakdäck på respektive sida skiftas eftersom däcken slits olika. Genom att märka däcken blir det både tydligare och enklare att veta vart däcken har suttit.
 8. Rengör gängorna där bultarna har suttit med en stålborste. Använd därefter kopparpasta där fälgen suttit.
 9. Ta sommardäcket och sätt det på plats. Däcket med mest mönsterdjup ska placeras bak. Sommardäck har ett mönsterdjupskrav på minst 1,6 mm, men för att ge bra friktion vid fuktig vägbana bör mönsterdjupet vara minst 3 mm.
 10. Sätt i en bult och skruva in den lite för hand. Bulten ska ej skruvas in helt.Ta en ny bult och sätt den på motsatt sida från den första bulten dvs. på andra sidan däcket. Fortsätt att arbeta i kors tills alla bultar är på plats. När alla bultar är fästa kan du skruva i dem helt
 11. När alla däck sitter på plats, kan du hissa ner bilen igen. Skruva åt bultarna igen med hjälp av ett fälgkors och arbeta likt tidigare via ett korsmönster. När du skruvat åt alla bultar, gå igenom alla bultar ytterligare en gång. Detta för att däcken ska sitta jämt.
 12. Efter att sommardäcken har varit på säsongsvila är det väldigt viktigt att kontrollera lufttrycket. Åk därför till en mack och säkerställ att lufttrycket är på en bra nivå. Läs mer om hur du kontrollerar däckets lufttryck.
 13. En vecka efter däckbytet bör du kontrollera att alla bultar sitter fast ordentligt.
 14. Rengör dina vinterdäck med bilschampo och fälgtvätt. Detta ger dig rena och fräscha däck till nästa däckbyte.

 

0 kr i självrisk

Läs mer

Bärgning

Läs mer

Om ditt fordon bärgats

Läs mer

FAQ

Läs mer